Hannoveraner


Klassifisering:
Hest
Høyde:
161 til 168 cm

Bruksområder


Egnet til Hobbyridning
Egnet til Dressur
Ikke egnet til Distanse
Ikke egnet til Kjøring med vogn
Ikke egnet til Galopp
Egnet til Sprang
Egnet til Feltritt
Ikke egnet til Western
Ikke egnet til Trav

Opprinnelse


Tyskland

Farger


Alle rene farger

Gemytt


Arbeidsvillig, rolig og klok.

Passer best for


Passer for alle, også nybegynnere, men konkurransehestene er ofte hetere og mer krevende å ri enn hobbyhestene.

Beskrivelse


Dette er en av verdens eldste, mest kjente og mest utbredte hesteraser, Hannoveraneren er dessuten den mest berømte av de tyske varmblods ridehestene. I dag er det vanskelig å skille de tyske varmblodsrasene fra hverandre fordi de alle har blitt avlet mot samme mål, nemlig å skape en god, atletisk sportshest. Varmblods ridehester har generelt sett blitt mer energiske, edlere og mer treningsvillige.

Opprinnelig stammer hannoveraneren fra stedsegne hopper som ble krysset med holsteinerhingster. Resultatet av dette ble en kraftig hest som ble brukt til jordbruk og som kavalerihest. Senere ble det krysset inn engelsk fullblod og trakhenerblod for å få den edle, moderne utgaven av rasen som vi kjenner til i dag.

Det er innført streng utvalgspolitikk for å finne de beste hannoveranerhingstene til bruk i avlen. Disse velges ut ved bruk av prestasjonsprøver og veterinærkontroller og dette har gitt resultater. Hannoveraner er den rasen som har hatt mest suksess i dressurkonkurranser og den er blant de fem rasene som gjør det best i sprangridning. I tillegg er hannoveraneren ranket som nummer tre av alle raser når det gjelder suksesshistorier innenfor feltrittskonkurranser, kun slått av irsk sportshest og den franske ridehesten (selle francais).

Helse


Avlshester må være fri for osteokondrose (OCD). Dette er en knokkelsykdom

Kilder
Susan Hellum, bøkene Hesten i vår tid (Tun Forlag) av H. K. Dahle, H. P. Eriksen, S. Hellum, K. Hustad, B. Iversen, T. Knævelsrud, T. Kvam, H. Nybråten, R.H. Pedersen, V. Thune, O. Vangen, og Våre hester (Tun Forlag) av Deborah Frowen, og Hester, 100 rasers opprinnelse og særtrekk (Aschehoug forlag) av M. C. Harris og N. J. Swinney og nettstedene Wikipedia.org, Store Norske leksikon og Animal-world.