Brunspraglete hannfugl savnet i Trondheim

Annonse-ID: 118316 | Område: Lossiusvegen | Savnet: 30.09.2023 | Oppdatert: 03.09.2023 18:16

Navn
Solan
Savnet
30.09.2023
Område
Lossiusvegen (Trondheim)
Adresse
Lossiusveg 3, 7045 TRONDHEIM
Rase
Fugl, Stokkand
Kjønn
Hann
Pels
Kort, spraglete
Farge
Brunspraglete

Beskrivelse av utseende og kjennetegn

Brunspraglete fjærdrakt med blå vingespeil, fjerdrakt er i overgangsfasen fra eclipse til praktdrakt så utseende vil bli mer lignende en voksen stokkand med grønt hode, brun brystkasse og hvit buk. Nebb og foter er i overgangsfase fra en mørk brunfarve hvor nebb vil bli gult med svart spiss og foter vil bli orange.

Historie

Oppdatering: Solan ble fredag kjørt til leirfossen av noen bekymrede forbipasserende som så han I veibanen.
Starter søk der nå.

Solan er en tam stokkand som er frittgående men stort sett oppholder seg i hagen og bassenget sitt. Han kan godt ta seg en lengere flytur av og til hvor han er borte i en time eller to, men han kommer alltid tilbake til hagen. Han er stort sett utendørs men kan komme inn for å slappe av og kose på dagtid og han kommer alltid hjem for å sove på kvelden.
Den 20. August gikk jeg ut i hagen med solan som vanlig og satte ut matestasjon og vann ved basenget hans som jeg pleier før jobb. Etter jobb var ikke solan og se i hagen hele dagen og mot kveldstid gikk jeg ut for å lete litt da jeg begynte å bli bekymret. Natt til 1. September kom ikke Solan hjem og han ble sist observert ved rønningsbakken busstopp retning sentrum på morgenen 1. September av en forbipaserende på vei til å ta bussen.

Kartposisjon